Over mij

Als je wilt dat een ander verandert, moet je bereid zijn iets aan je eigen gedrag te doen”

Mijn visie is dat je bereid moet zijn naar jezelf te kijken als je iets in je leven wilt veranderen. Of het nu gaat om harde conflicten, voortkabbelende lastige relaties, of problemen die je vooral bij jezelf ervaart. Ja, en daar heb je soms professionele hulp bij nodig.

Gelukkig beschikken de meeste mensen over voldoende reflectiebereidheid. Het knelpunt zit vaak in de vraag: “maar hoe doe ik dat nou precies”. Ik heb in de loop der jaren ontdekt dat iemand best wel kan formuleren wat zijn doel is. Bij de één kost dat wat meer tijd dan bij de ander, afhankelijk van wat zich heeft afgespeeld. Of hoe je levensgeschiedenis er uit ziet. Het kan best even duren voordat je inzicht hebt in je huidige functioneren of dat van anderen. Hoe je problemen zijn ontstaan, of in hoeverre de manier waarop je in het leven staat te maken heeft met je verleden.

Nog lastiger kan zijn het bedenken en uitvoeren van de weg er naar toe. Herken je dat?
Ik help bij het vertalen van wensen en doelen naar concreet gedrag in interactie met anderen. Communicatie op microniveau.

Op basis van mijn ervaring, opleidingen, cursussen, trainingen en ontwikkelde deskundigheid, heb ik een aantal functies en rollen vervuld in mijn leven, die regelmatig  in elkaar overvloeien:

Relatietherapeut, coach mediator, trainer communicatieve en sociale vaardigheden, docent, conflictbegeleider, hulpverlener en adviseur. Op dit moment ligt mijn focus vooral op mediation en relatietherapie.

Ik ben getrouwd, heb vijf kinderen, vijf schoonkinderen en elf kleinkinderen tussen 0 en 9 jaar.

Aafke Vreugdenhil – de Blécourt.

Hieronder kun je doorklikken naar mijn LinkedIn pagina waar je onder andere mijn opleidingen en werkervaring kunt vinden.

LinkedIn

Korenveld met zicht op Blécourt, een dorpje in Noord Frankrijk

Mijn voorouders waren Hugenoten, kwamen uit dit dorpje en zijn gevlucht om hun geloof. Blécourt betekent korenveld. Koren is een symbool van groei. Je kunt er van alles van maken: brood, een taart, koekjes, pap, enz. Mijn gereedschapskist vergelijk ik wel eens met koren: ik kan jou het één en ander aanreiken, maar je bepaalt uiteindelijk zelf wat je er van maakt en waarin je wilt groeien.